ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна активно застосовуватиме альтернативні види палива - Янукович

Україна активно застосовуватиме альтернативні види палива - Янукович

Глава держави водночас наголосив на неприпустимості підвищення ціни на газ для населення України.

Україна активно працюватиме над диверсифікацією джерел газопостачання та питанням застосування альтернативних видів палива. Про це Президент України Віктор Янукович заявив в інтерв’ю журналістам у Дніпропетровську.

Про це «У.К.»  повідомили у прес-службі Адміністрації Президента.

«Україна пішла шляхом скорочення споживання природного газу, і ми значно знизили закупки. Ми пішли шляхом застосування альтернативних видів палива, диверсифікації джерел постачання газу», – зазначив Глава держави.

За словами Віктора Януковича, ця програма розвиватиметься незалежно від перебігу газових переговорів із Росією. «Якщо не буде альтернативи для України – наша позиція буде завжди слабкою, ми це добре розуміємо. Це розуміють і наші партнери в Росії», – сказав він.

Глава держави зазначив, що газове питання завжди було серед основних в українсько-російських відносинах. У цьому контексті він вкотре нагадав, що через невигідний для України контракт 2009 року наша країна сьогодні має найвищу ціну на газ у світі і несе значні збитки.

Президент висловив сподівання, що у ході українсько-російських переговорів буде знайдено розумне, компромісне рішення. «Я думаю, вони (переговори) приведуть до якогось компромісного рішення»,– сказав Президент, додавши, що переговори не припиняються і тривають практично два роки.

Глава держави водночас наголосив на неприпустимості підвищення ціни на газ для населення України.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)