ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна бере російських газ у борг

Україна бере російських газ у борг

Київ визнає, що постачає російський газ для своїх потреб та не має наміру за нього сплачувати. Принаймні, доки не визначена остаточна ціна палива для України.

Україна імпортує з Росії необхідні їй обсяги газу, але не платить за них. На цьому наголосив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан перед початком засідання уряду.

«Ми беремо (газ - ред.) на ті потреби, які потрібні Україні. Це від 40 млн куб. м до 60 млн куб. м газу на добу», - сказав він.

При цьому Юрій Продан додав, що Україна не здійснює оплату за російський газ, оскільки немає остаточної домовленості щодо його вартості.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв раніше заявляв, що українська сторона готова погасити газовий борг перед Росією за умови збереження знижок.

Водночас Прем'єр РФ Дмитро Медведєв оцінює ситуацію із заборгованістю України за «блакитне паливо» як злодійство і реакція західних партнерів його не хвилює.

Зауважимо, станом на 1 квітня сума боргу за придбаний НАК природний газ склала 2,2 млрд дол., з яких 1,7 млрд було накопичено на початок квітня цього року.

 
Коментарі (0)