ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна більше не отримає авансування газового транзиту

Україна більше не отримає авансування газового транзиту

Глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що газовий холдинг більше не має наміру авансувати транзит газу через Україну, окрім того російська сторона запевняє, що ця домовленість - давня.

«Газпром» більше не буде авансувати транзит газу через територію України. Про це заявив глава російського газового холдингу Олексій Міллер, - інформують РИА Новости.

«Ми видали останній аванс в 1 мільярд доларів, цього вистачить до 1 січня 2015 року, і більше ми авансувати транзит не будемо», - сказав Олексій Міллер.

За словами глави газового холдингу,  «Газпром» раніше досяг з українськими колегами домовленості щодо того, що далі дати 1 січня 2015 року російська компанія не надаватиме жодних авансів Україні в рахунок оплати за транзит.

«Цифра один мільярд визначена простим рахунком - сума до того виданого авансу і того терміну, який залишався до 1 січня 2015 року і прогнозованим на 2014 рік обсягом транзиту через територію України», - пояснив пан Міллер.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, цього тижня «Газпром» оголосив, що надасть «Нафтогазу» аванс у розмірі 1 млрд дол. на закупівлю газу для закачування у підземні сховища, наповнення яких необхідно для забезпечення безперебійного транзиту російського «блакитного палива» до Європи в зимовий період.

 
Коментарі (0)