ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна чекає на підписання угоди щодо сланцевого газу

Україна чекає на підписання угоди щодо сланцевого газу

Україна і Chevron можуть підписати угоду з видобутку газу протягом 10 днів. Американська компанія повинна дати відповідь до 18 грудня.

Американська компанія Chevron, яка займається розробкою Олеської площі, повинна дати відповідь про підписання операційної угоди з видобутку сланцевого газу в Україні до 18 грудня. Про це ZN.UA розповів глава Держгеонадр України Дмитро Кащук.

«Компанія Chevron досі не підписала операційну угоду до угоди про розподіл продукції. Відповідь про підписання операційного угоди ми очікуємо в термін до 18 грудня», - зазначив він.

У той же час, як відомо, нідерландсько-британська нафтогазова компанія Shell поки призупинила свій проект по розвідці сланцевого газу на Юзівській площі через військові дій на її території.

Окрім того, відповідаючи на питання журналіста про те, чи є сьогодні серед претендентів на українські надра іноземні інвестори, пан Кащук зауважив, що іноземні інвестори сьогодні не поспішають в Україну.

«Навіть при тому, що в останні місяці ми проводимо неймовірну роз'яснювальну, можна сказати, агітаційну роботу з метою залучення інвесторів», - додав голова Державної служби геології і надр України.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко сподівається на співпрацю з американськими компаніями по сланцевому газу.

 
Коментарі (0)