ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна дала Росії два дні на підписання газових угод

Україна дала Росії два дні на підписання газових угод

Україна чекатиме від Росії дій щодо підписання газової угоди ще два дні. Якщо їх не буде, Київ звернеться до арбітражного суду Стокгольма. Окрім того, український уряд має намір порушити питання повернення газу з кримських сховищ.

Якщо НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» до 29 травня не підпишуть газову угоду, то українська сторона подасть позов до міжнародного арбітражного суду Стокгольма. Про це заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні, відкриваючи засідання уряду, - повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Арсеній Яценюк підкреслив, що 29 травня закінчується термін предарбітражного врегулювання суперечки  між «Нафтогазом» і «Газпромом».

«Росія не зробила жодного кроку для врегулювання кризи. Часу не залишилося. Якщо до 29 травня «Нафтогаз» і «Газпром» не підпишуть угоду, то це означає, що ми будемо зустрічатися з російським «Газпромом» у стокгольмському суді. Наша позиція незмінна. Ми готові заплатити за придбаний газ. Це святе діло платити за зобов'язаннями. Тільки треба підписати документи», - зазначив український Прем'єр-міністр.

Окрім того, глава уряду підкреслив, що Україна хоче почути відповідь від Росії в тому числі і щодо питання повернення 2,2 млрд кубометрів газу, які РФ вкрала через «Чорноморнафтогаз» в Криму».

«Якщо ми за справедливість, то будемо чесно і прозоро вирішувати. А то в Росії однобока справедливість», - додав пан Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України» звернулася до ВАТ «Газпром» з пропозицією закачати 2 млрд куб. м природного газу в українські ПСГ в якості компенсації за «блакитне» паливо, яке знаходиться на балансі «націоналізованого» кримською владою «Чорноморнафтогазу», однак відповіді так і не отримала.

 
Коментарі (0)