ГоловнаГоловнеГазопостачанняУкраїна домовилась про європейський газ

Україна домовилась про європейський газ

Україна отримуватиме газ адріатичним коридором через Хорватію і Угорщину. Підписання відповідного договору відбудеться у Києві на початку листопада.

Україна, Угорщина і Хорватія завершили узгодження питань щодо проекту із створення адріатичного коридору для постачання газу до українських сховищ. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, повідомляє «Укрінформ»

«Ми узгодили всі питання щодо нового маршруту, я би сказав - адріатично-угорсько-українського коридору - з постачання природного газу з LNG терміналу на острові Кирк (Хорватія) через транспортні системи Угорщини до наших газових сховищ в Україні», - зазначив Міністр.
 
Він повідомив, що підписання відповідної декларації про створення адріатичного газового коридору відбудеться у Києві 5-6 листопада на рівні прем'єр-міністрів України, Угорщини і Хорватії.
 
Так, Едуард Ставицький наголосив, що це є потужним кроком для диверсифікації маршрутів постачання енергоносіїв та зміцнення енергетичної безпеки усієї Європи. Водночас він не уточнив деталі реалізації проекту на дійсному етапі.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявляв, що Україна до кінця року розраховує на відкриття реверсних поставок газу зі Словаччини, які очікувалися ще в травні, але так і не розпочалися через протидії постачальника газу - російського «Газпрому».
 
Коментарі (0)