ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна домовилась з Польщею про будівництво нового газопроводу

Україна домовилась з Польщею про будівництво нового газопроводу

Україна та Польща домовилися про будівництво нового газопроводу. Це відкриє Києву доступ до газу з LNG-терміналів у Литві та Польщі.

Україна та Польща досягли домовленості про будівництво нового газопроводу на спільному кордоні. Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк за результатами зустрічі з польським Прем'єр-міністром Евою Копач, передають «Українські новини».

За словами пана Яценюка, відповідну угоду було підписано між Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» і польським оператором газотранспортної системи Gaz-System SA.
 
«Підписано угоду про будівництво інтерконнектора між Польщею та Україною. Інтерконнектор - це, щоб просто пояснити, газова труба між Польщею та Україною», - сказав Прем’єр.
 
При цьому пан Яценюк зазначив, що через новий газопровід можна буде поставляти до 10 млрд куб. м газу на рік з Європи. Він уточнив, що мова не йде про збільшення реверсу з країн Європейського Союзу, а про доступ до газу з LNG-терміналів у Литві та Польщі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», наразі Україна перебуває у стадії узгодження нових умов поставки природного газу з Польщі. У «Нафтогазі» кажуть, що остання знизить ціну на паливо для України.
 
Коментарі (0)