ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Україна готується до різних сценаріїв, зокрема до тривалої відсутності електроенергії та опалення

Україна готується до різних сценаріїв, зокрема до тривалої відсутності електроенергії та опалення

Ми готуємося до різних сценаріїв, одним з яких може стати довгострокова відсутність світла чи тепла в окремих регіонах країни
Україна готується до різних сценаріїв, зокрема до тривалої відсутності електроенергії та опалення в окремих регіонах. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на міжнародній конференції у Парижі, присвяченій допомозі Україні під час зими, повідомляє пресслужба Кабміну.
 
"Намір росії занурити Україну у пітьму – це виклик для цивілізованого світу. Ми не сумніваємося, що світ не допустить, щоб ці кровожерливі терористичні плани росії втілились у життя. Ми готуємося до різних сценаріїв, одним з яких може стати довгострокова відсутність світла чи тепла в окремих регіонах країни", – сказав Шмигаль.
 
За словами прем'єр-міністра, влада та сили оборони розуміють, що росія продовжить терористичні атаки і не відмовиться від своїх намірів зруйнувати українську енергосистему. Проте жоден удар росії не змусив українців панікувати, додав Шмигаль.
 
Він нагадав, що за два місяці планомірних атак ракетами та дронами ворог пошкодив майже 50% української енергосистеми. Але українська енергосистема зберігає керованість, а енергетики цілодобово виконують свою роботу.
 
Нагадаємо, раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що підготовка до опалювального сезону мала 72 сценарії.
 
«У нас можливих сценарних аналізів багато. Наприклад, лише підготовка до опалювального сезону мала 72 сценарії, з яких 24 було основних, найімовірніших», — сказав Давид Арахамія. 

Так, у одному з цих сценаріїв було спрогнозовано й нинішню ситуацію, пов'язану з ракетними обстрілами росії української інфраструктури.  

 
Коментарі (0)