ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна готується експортувати газ

Україна готується експортувати газ

Українські газові трейдери готуються до тестування експорту газу до Європи

Українські газові трейдери готуються до тестування експорту газу до Європи

 Українські газові трейдери після затвердження Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), тимчасових тарифів АТ "Укртрансгаз" із транспортування природного газу для точок входу та виходу почали готуватися до тестування експорту газу до Центральної Європи.

Згідно з повідомленням міжнародного аналітичного агентства ICIS, що посилається на своє джерело, кілька українських компаній, назви яких у повідомленні не уточнюються, планують на експорті в Угорщину та Словаччину вивчити готовність українського газотранспортного оператора "Укртрансгаз" і митних режимів до нових видів операцій.

За даними ICIS, наразі УТГ проводить також переговори з оператором ГТС Польщі Gaz-System щодо отримання дозволу на транзит газу через пункт пропуску "Германовичі". Крім того, українські газові компанії могли б експортувати газ і в Румунію, в разі будівництва нового інтерконектора.

У зв'язку зі зниженими тарифами на транспортування газу УТГ також вивчає шляхи забезпечення сервісу для європейських компаній із закачування і зберігання газу в українських підземних сховищах.

Успіх таких планів дасть змогу Україні як транзитеру російського газу диверсифікувати ризики, а також розвинути експортний потенціал.

 

 
Коментарі (0)