ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаПрем'єр-міністр гарантує співпрацю з американцями

Прем'єр-міністр гарантує співпрацю з американцями

Прем’єр-міністр переконує, що уряд забезпечить виконання процедур для підписання угоди з ExxonMobil. Про це він заявив у ході зустрічі із представниками компанії.

Уряд забезпечить виконання всіх внутрішньодержавних процедур для підписання угоди про розподіл продукції від видобутку газу з компанією ExxonMobil. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Кабінету Міністрів.

Зокрема, про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров у середу під час зустрічі з делегацією компанії.

«Наш Уряд приділяє надзвичайно велику увагу цій угоді, і ми гарантуємо, що забезпечимо всі внутрішньодержавні процедури для її імплементації», - зазначив Микола Азаров.

Як повідомляла «Україна Комунальна», 30 серпня  відбулася зустріч Прем'єр-міністр Микола Азаров з Послом Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Пайєттом.

В ході зустрічі очільник уряду наголосив, що Україна зацікавлена в енергетичній співпраці з США, й Уряд зробить все можливе, аби американські компанії ExxonMobil і Chevron якомога швидше розпочали видобуток сланцевого газу в Україні.

У свою чергу, Посол США висловив переконання, що Україна може стати енергетичним хабом Європи.

«Ми сподіваємось, що видобуток сланцевого газу зможе стати гарним механізмом, який принесе Україні економічний приріст і відкриє нові можливості. І також ми сподіваємося, що це стане певним каталізатором, який допоможе реформувати енергетичний ринок з тим, щоб Україна стала енергетичним хабом у Європі» - заявив Джеффрі Пайєтт.

 
Коментарі (0)