ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна європейським газом забезпечує третину потреб споживачів

Україна європейським газом забезпечує третину потреб споживачів

Україна імпортує з Європи близько третьої частини газу для потреб споживачів. Решта покривається за рахунок газу власного видобутку та палива, яке зберігається у газосховищах.

Україна щодоби отримує з території Європейського Союзу 40 млн куб. м природного газу, що покриває близько третини добового споживання. Ще близько третини покривається за рахунок газу власного видобутку. Про це заявив начальник прес-служби ПАТ «Укртрансгаз» Максим Білявський, повідомляє «Укрінформ».

«Станом на сьогоднішній ранок для потреб українських споживачів надходить 40 млн кубометрів газу. 37,9 млн куб. м транспортується з території Словаччини, 2,1 млн надходить з території Угорщини. Нагадаємо, у газу немає громадянства, ми оперуємо паспортом якості. Якщо якість палива відповідає чинним стандартам, ми приймаємо його у єдину газотранспортну систему», - сказав пан Білявський.

Примітно, за даними «Укртрансгазу», Україна у зимовий період споживає 140-200 млн куб. м «блакитного» палива на добу залежно від температури повітря. Близько 40 млн куб. м газу щодня надходить за реверсним напрямком, 55 млн куб. м - це власний український видобуток, а решта потреби покривається за рахунок палива, що зберігається у сховищах.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в українських підземних сховищах газу кількість «блакитного» палива за добу знизилася на 0,29%. Наразі ПСГ заповнені менш ніж на 11,5 млрд куб. м.

 
Коментарі (0)