ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна хоче відсудити у «Газпрому» кругленьку суму

Україна хоче відсудити у «Газпрому» кругленьку суму

НАК «Нафтогаз України», подавши до Стокгольмського арбітражу позов щодо відшкодування «Газпромом» збитків через зміни у контракті з транзиту газу, сподівається відсудити у останнього більше 15 млрд дол.

Загальна сума позовів з боку НАК «Нафтогазу України» до «Газпрому» перевищила 16 млрд дол. Про це повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба уряду.

Саме стільки, за підрахунками «Нафтогазу», має відшкодувати російський газовий монополіст за внесення змін до контрактів з транзиту природного газу.
 
«Протягом півроку після нашого першого звернення до арбітражу щодо транзитного контракту провідні міжнародні експерти та юристи здійснили значний обсяг роботи щоби чітко довести, що транзитний контракт є несправедливим по відношенню до України, і понад 10 млрд. дол. мають бути виплачені «Нафтогазу» з боку «Газпрому» у якості компенсації збитків», - зазначив чиновник.
 
Відтак, у НАК «Нафтогазі» порахували збитки і за контрактом про закупівлю газу.
 
«Таким чином, загальна сума наших позовів до «Газпрому» за контрактом про закупівлю газу та контрактом на транзит вже перевищила 16 млрд. дол.», - підкреслив пан Яценюк.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, президент України Петро Порошенко підписав закон №2250 «Про ринок природного газу». Документ спрямований на створення в Україні повноцінного ринку природного газу, заснованого на принципах вільної конкуренції.
 
Коментарі (0)