ГоловнаЕлектроенергетикаУкраїна компенсувала Ахметову витрати на електропостачання Л / ДНР

Україна компенсувала Ахметову витрати на електропостачання Л / ДНР

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), відшкодувала фірмі Ахметова ТОВ «ДТЕК Донецькобленерго» поставки електроенергії в ОРДЛО

Ринат Ахметов отримав компенсацію в 714 мільйонів гривень за електропостачання "Л / ДНР".

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), відшкодувала фірмі Ахметова ТОВ «ДТЕК Донецькобленерго» поставки електроенергії в ОРДЛО. Україна виплатила олігархові за постачання "Л / ДНР" 713 680 000 гривень, повідомляють Наші Гроші.

Таке рішення було прийнято ще 28 серпня поточного року і прописано в постановах НКРЕКП №914 і №915, як виконання рішення Донецького окружного адмінсуду.

Позов до держави ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» мотивувало тим, що з листопада по грудень 2014 і з січня по березень 2015 підприємство недоотримало дотацій за постачання ОРДЛО електроенергією.

Судився "ДТЕК Донецькобленерго" з Україною в особі НКРЕКП з 2015 року і вимагала виплати не тільки втрачених дотації, а й компенсацію в сумі 548 410 000 грн.

Після того, як програла справу в апеляційній інстанції, НКРЕКП прийняла постанову №914, за яким врахувала АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» 713,68 млн грн. недоотриманої компенсації. А наступним постановою внесла зміни в суми дотаційних сертифікатів при розрахунку оптової ринкової ціни в III кварталі 2018 року.

Багатотисячні виплати затверджені в сумі дотаційних сертифікатів при розрахунку оптової ринкової ціни у вересні-листопаді 2018 року. Компенсовані кошти будуть спрямовані на погашення реструктуризованої заборгованості компанії перед державним підприємством «Енергоринок».

 

 
Коментарі (0)