ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна має всі передумови мати ключові позиції на газовому ринку Східної Європи - Міненерго

Україна має всі передумови мати ключові позиції на газовому ринку Східної Європи - Міненерго

Формування нової моделі газового ринку в Європі відкриває перед Україною значні перспективи, про це розповів заступник Міністра енергетики України Микола Колісник
Формування нової моделі газового ринку в Європі відкриває перед Україною значні перспективи, про це розповів заступник Міністра енергетики України Микола Колісник, пише "Україна Коумнальна".
 
«Ми перебуваємо у формуванні нової бізнес-моделі газового ринку. Це не лише питання видобутку - це питання нових маршрутів постачання, нового пріоритету в ефективності послуги розподілу», - зазначив він.
 
На сьогодні в Євросоюзі обговорюються питання нової ролі розподіленої генерації в частині приєднання, прос’юмерів, розвитку мереж низького і середнього тиску, а також важливості нарощування газовидобутку на території континентальної Європи, де Україна посідає провідні позиції за підтвердженими залишковими запасами вуглеводнів.
 
«Ми бачимо, що фактично у всій Європі збільшення потужностей LNG до 227 млрд кубічних призводить до того, що відбувається так звана конкуренція собівартості. І Україна, маючи розвинену ГТС і міждержавні з’єднання з суміжними операторами, а також внутрішні поклади газу, може посісти вигідні позиції на цьому ринку», - зазначив заступник Міністра.
 

Він наголосив, що Міненерго зацікавлене у якнайширшому залученні експертного і наукового середовища для вдосконалення роботи газового ринку в нових реаліях. 

 
Коментарі (0)