ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна могла б заощадити на газі 6 мільярдів євро

Україна могла б заощадити на газі 6 мільярдів євро

Україна не вміє заощаджувати і ефективно використовувати свої ресурси. Так, майже третина природного газу країна витрачає даремно, стверджують в Міжнародному енергетичному агентстві. Тому Україні просто необхідно зробити ставку на ефективність.

Україна щороку втрачає на енергетиці, щонайменше, 6 млрд євро. Такі дані отримало МЕА, яке майже рік проводило дослідження енергетичної політики України.

Україна не вміє заощаджувати і ефективно використовувати свої ресурси. Так, майже третина природного газу країна витрачає даремно, стверджує МЕА.

«Україна повинна зробити ставку на ефективність. Адже рівень споживання газу в Україні один з найвищих. При європейському підході вона зможе заощадити для себе 6 мільярдів євро», - заявила виконавчий директор агентства Марія Ван Дер Хувен, додавши, що ці гроші можна було б спрямувати на розвиток енергозберігаючих технологій в житловому секторі та промисловості.

«Європа дуже зацікавлена в тому, щоб Україна поліпшила свою енергетичну політику. Потрібно шукати нових постачальників газу, нарощувати власний видобуток і фінансово стимулювати економію», - зазначив посол ЄС в Україні Ян Томбінскій.

У свою чергу міністр палива і енергетики Юрій Бойко заявив, що Україна вже заощадила газу майже на 2 млрд дол, в тому числі за рахунок переходу на вугілля та атом у виробництві електроенергії. «У цьому році споживаємо на 15% менше газу, ніж у минулому році. І приблизно 12% споживання газу ми плануємо зниження від рівня сьогоднішнього», - заявив міністр.

zn.ua

 
Коментарі (0)