ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна може направити Росії передоплату за газ до кінця тижня

Україна може направити Росії передоплату за газ до кінця тижня

Морози змушують Україну прискоритися з закупівлями російського газу. Держава може здійснити передоплату «Газпрому» за поставки палива до кінця тижня.

Україна має намір направити передоплату за поставки російського газу до кінця тижня. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій  Продан, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Україна перерахує передоплату за газ в обсязі 1 млрд куб. м.
 
«Платіж - на закупівлю близько 1 млрд кубів (природного газу, – ред.)», - сказав глава Міненерго журналістам у Києві у вівторок.
 
Нагадаємо, «Нафтогаз України» неодноразово отримував від «Газпрому» аванс в рахунок майбутнього транзиту природного газу по своїй території. За даними «Газпрому», загальна сума авансових платежів за транзит газу з початку 2012 року становила 5,15 млрд дол.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», НАК «Нафтогаз України» не дає прибутків, а тому, компанію потрібно дробити за видами діяльності та посилити жорсткий контроль за кожним підприємством. Відповідну думку висловив незалежний директор енергетичних програм центру Разумкова Володимир Саприкін.
 
Коментарі (0)