ГоловнаГоловнеГазопостачанняУкраїна може не перейматися через штрафні санкції «Газпрому»

Україна може не перейматися через штрафні санкції «Газпрому»

Україна може уникнути штрафних санкцій з боку Росії за можливе скорочення закупівель російського газу у 2013 році

Про це заявив незалежний незалежний експерт Михайло Гончар. НАК «Нафтогаз України», маючи контракт 2009 року, з формальної точки зору заявлений обсяг газу повинен вибирати, але очевидно, що існують різного роду домовленості, які дозволяли в минулому уникати застосування штрафних санкцій по відношенню до випадків неповного відбору газу», - сказа експерт.

Також він відзначив, що «Газпром» навряд чи буде звертатися в арбітраж з цього приводу, адже це може значно зашкодити відносинам російського монополіста з Європейськими компаніями.

«Зіткнувшись з рішучою позицією України, і, ризикуючи отримати в Стокгольмі зустрічний позов, «Газпром» не буде вирішуватися на подібні кроки», - підкреслив пан Гончар.

Також експерт нагадав, що імпорт газу в Україну йде не тільки через «Нафтогаз», якщо взяти минулий та поточний роки, то імпорт в Україну здійснював і Ostchem Holding.

«Тому це абсолютно не означає, що цифра, озвучена заступником голови правління «Нафтогазу» паном Чупруном, має відношення до загального обсягу імпорту в Україну», - зазначив Михайло Гончар.

Джерело: УНІАН

 
Коментарі (0)