ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна може отримати газову незалежність за п’ять років

Україна може отримати газову незалежність за п’ять років

Протягом 5 років Україна може зменшити споживання газу на 10 млрд куб. м і збільшити власний видобуток приблизно на таку цифру. Це дозволить забезпечити повну незалежність країни у газовому питанні.

Україна має достатньо можливостей для того, щоб вже за п'ять років стати незалежною від імпорту газу. Про це під час брифінгу заявив Голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«Протягом п’яти років Україна може зробити дві речі: у нас є потенціал скоротити споживання газу на 10 мільярдів кубометрів, і у нас є потенціал збільшити власний видобуток газу приблизно на таку ж цифру. Якщо це станеться, то імпорт газу буде становити «нуль». Тобто, протягом 5 років для України цілком реально стати незалежною від імпорту газу», - сказав пан Коболєв.

За словами Глави «Нафтогазу», на сьогодні об'єм імпорту російського газу складає 10 млн куб. м на добу, а імпорт з ЄС - 23 млн куб. м на добу.

«Ці показники не є постійними, і ця цифра може змінюватись кожен день», - наголосив він.

Нагадаємо, у «Нафтогазі» назвали дві умови за якими Україна буде купувати російський газ. Відтак, буде враховуватися міра необхідності та прийнятна ціна за «блакитне» паливо.

 
Коментарі (0)