ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна може отримати компенсацію від ЄС за «Турецький потік»

Україна може отримати компенсацію від ЄС за «Турецький потік»

В даний час відразу кілька держав Об'єднаної Європи готові платити нашій державі кошти для погашення економічного збитку від створення ТП

Навіть в тому випадку, якщо Росії і Туреччини вдасться повністю реалізувати будівництво магістрального газопроводу «Турецький потік» (ТП), Київ отримає від ряду західних країн відповідну компенсацію за припинення транзиту «блакитного палива» до Європи через українську територію.

Про це заявив європейський аналітик Янніс Пападоніс в коментарі кореспонденту ГолосUA.

Як підкреслив експерт, в даний час відразу кілька держав Об'єднаної Європи готові платити нашій державі кошти для погашення економічного збитку від створення ТП.

«Мова, ймовірно, не йде про фінансові вливання в українські банки, але ЄС в змозі надати офіційному Києву додаткові преференції в сфері міжнародних контрактів, - зазначив він. - Цілком очевидно, що українську сторону ця пропозиція має зацікавити ».

Проте, на питання, які саме країни Євросоюзу готові до подібних переговорів, Я. Пападоніс не відповів.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про те, що Москва і Анкара завершили роботи по з'єднанню морської і наземної частин «Турецького потоку». Головна магістральна нитка призначена для Туреччини, решті маршрут енергоносіїв «Газпрому» пройде через Грецію і Болгарію. Потім російський газ надійде в Сербію, Словаччину, Угорщину та Австрію.

 

 
Коментарі (0)