ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна може отримати транш МВФ в грудні

Україна може отримати транш МВФ в грудні

Голова комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцев прогнозує отримання Україною другого траншу від Міжнародного валютного фонду в грудні цього року

Голова комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцев прогнозує отримання Україною другого траншу від Міжнародного валютного фонду в грудні цього року. Гроші МВФ повинні були надійти у вересні.

Про це він сказав в ефірі "Українського радіо".

Гетманцев відзначив, що Україна виконала більшість структурних маяків для отримання траншу МВФ.

"Якщо говорити про те, що відбувається з Міжнародним валютним фондом зараз, то за програмою МВФ отримати транш у вересні, очевидно, цього не станеться, але є надія на те, що наша переговорна команда досягне результату, і ми отримаємо його в грудні, що нам дуже потрібно ", - сказав нардеп.

Нагадаємо, міністр фінансів Сергій Марченко пояснив відмову МВФ спрямовувати місію до Києва.

Раніше офіційний представник МВФ Джеррі Райс заявив, що створення ефективної системи протидії корупції було критичним елементом взаємодії МВФ з Україною протягом останніх кількох років.

Національний банк України очікує, що Місія Міжнародного валютного фонду прибуде до Києва в Нагадаємо, 9 червня Рада директорів МВФ затвердила нову програму співпраці з Україною в розмірі 5 млрд доларів на 18 місяців. Україна вже отримала перший транш за програмою на 2,1 млрд доларів.

 

 
Коментарі (0)