ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна може отримати від Газпрому 50 млрд доларів

Україна може отримати від Газпрому 50 млрд доларів

"Нафтогаз" має сподівання на задоволення свого позову до російського "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі, за рішенням якого Українська сторона отримає 30 мільярдів компенсацій та ще 20 у вигляді додаткових надходжень, які з'являться у разі позитивного

Україна може отримати 50 мільярдів доларів від російського «Газпрому» після задоволення позову «Нафтогазу» у Стокгольмському арбітражі.

Про це в інтерв’ю Громадському сказав Юрій Вітренко, директор з розвитку бізнесу «Нафтогазу», повідомляє Громадське.

«Загальна ціна питання по Стокгольмському арбітражу — 50 млрд доларів, з яких 30 мільярдів — це питання компенсації, які ми вимагаємо отримати за те, що ми раніше від «Газпрому» недоотримали або переплатили і принаймні 20 мільярдів - це додаткові грошові потоки, які ми отримаємо після прийняття рішення у Стокгольмі. Крім того, ми змушуємо їх у Стокгольмі почати працювати в Україні за європейськими правилами», — сказав Вітренко.

При цьому, росіяни, за словами Вітренка, всілякими методами затягують процес.

«Процес триває. Вони затягують процес. Слухання почнуться восени цього року. Ми укріплюємо свої позиції. На будь-які питання, які ставлять росіяни, надаються грунтовані відповіді з іноземними експертами, ми достатньо комфортно себе почуваємо. Якщо не буде політичних ризиків, ми впевнені в тому, що ми доведемо у суді обгрунтованість своєї позиції», — сказав Вітренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» оцінює загальну суму претензій до «Газпрому» в $30 млрд. При цьому, «Газпром» збільшив суму позову до «Нафтогазу» до $31,7 млрд.

 
Коментарі (0)