ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна може приєднатись до енергосистеми ЄС протягом тижня

Україна може приєднатись до енергосистеми ЄС протягом тижня

Україна очікує на приєднання європейської енергосистеми протягом тижня, інформує Урядовий портал.

 

Україна очікує на приєднання європейської енергосистеми протягом тижня, інформує Урядовий портал.

Процес синхронізації української енергетичної системи з європейською ENTSO-E перебуває на завершальній стадії, повідомив Міністр енергетики України Герман Галущенко. Зараз закінчується технічна підготовка синхронізації. Вона має завершитись протягом найближчих декількох днів. Ми очікуємо, що у найближчий тиждень має відбутись наше приєднання.

Українським енергетикам, навіть попри ризик для власного здоров‘я і життя, вдалося за 7 днів березня відновити газопостачання для 17,23 тис. споживачів, електропостачання - для 309 тис. споживачів.

Всі об’єкти ДСП «Чорнобильська АЕС», що розташовані у зоні відчуження, перебувають під контролем військових країни-агресора. Вже тринадцяту добу поспіль персонал ДСП «Чорнобильська АЕС» без ротації мужньо та героїчно виконує свої функції із забезпечення безпечної експлуатації цих об’єктів.

Оператор ГТС України протранспортував для потреб українських споживачів 99,5 млн куб. м газу (оперативна інформація за добу 07.03.2022). В умовах надзвичайної ситуації компанія контролює управління газотранспортною системою та працює над відновленням роботи пошкоджених чи зупинених ланок внаслідок бойових дій.

32 ГРС у Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях досі зупинені через військову агресію російських загарбників та активні бойові дії.

Через пошкодження магістрального газопроводу Краматорськ-Донецьк-Маріуполь без газу лишаються близько мільйона мешканців Донецької та Запорізької областей. Технічні спеціалісти Оператора ГТС України шукають можливість для найшвидшого ремонту газопроводу.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)