ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна може розрахуватися з боргами за газ за тимчасовою ціною

Україна може розрахуватися з боргами за газ за тимчасовою ціною

У газовому контракті України з Росією може з'явитися тимчасова ціна на блакитне паливо. На такі зміни сторони можуть піти для розрахунку суми попереднього боргу.

«Газпром» і «Нафтогаз України» можуть встановити тимчасову ціну в контракті для розрахунку суми попереднього боргу. Про це повідомив єврокомісар з енергетики ЄС Гюнтер Еттінгер на прес-конференції за підсумками тристоронньої зустрічі з міністрами енергетики РФ Олександром Новаком та України Юрієм Проданом, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він також висловив упевненість, що Україна здатна повністю виплатити всю суму, яку заборгувала «Газпрому».

«Зараз ліквідність України і «Нафтогазу» є достатньою, щоб покрити ці суми», - сказав він.

Зазначимо, російська сторона говорить про борг України за спожитий газ в 3,5 мільярда доларів. При цьому, з 1 квітня ціна на російське «блакитне» паливо для України зросла з 268,5 долара до 485 доларів за тисячу кубометрів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «Нафтогаз України» заплатив «Газпрому» 786 млн доларів за рахунками за ціною 268,5 за тисячу кубометрів і тим самим підготував умови для подачі позову в Стокгольмський арбітраж.

Також глава українського уряду підкреслив, що черговий раунд російсько-українських газових переговорів з участю представників ЄС може пройти в понеділок, 2 червня, і в разі провалу Україна звернеться до суду.

 
Коментарі (0)