ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна може стати енергетичним хабом Європи

Україна може стати енергетичним хабом Європи

Україна пропонує європейським компаніям використовувати свої газові сховища і зберігати в них до 15 мільярдів кубічних метрів газу.

Україна хоче стати енергетичним хабом Європи і готова зберігати у своїх сховищах на заході країни до 15 мільярдів кубометрів газу для європейських енергетичних компаній. Про це заявив Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан, - повідомляє «УНІАН».

«Наше бачення, наша стратегія - це створення енергетичного хаба в Україні. Все залежатиме від позиції європейських енергетичних операторів. Потрібно запроваджувати схеми віртуального реверсу, щоб закачувати газ і виконувати його заміщення, і щоб оператори потім узгоджували поставки газу до різних частин Європи», - зазначив пан Продан.

«Ми пропонуємо європейським компаніям використовувати українські сховища і зберігати в них до 15 мільярдів кубічних метрів газу, який можна використовувати для Європи у потрібний період», - додав Міністр.

Зауважимо, раніше Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан повідомляв, що Україна має договір з німецьким трейдером RWE з постачання газу в об'ємі до 5 млрд кубометрів, а зі Словаччини Україна може одержати близько 10 млрд кубометрів.

Російський газовий монополіст «Газпром» з квітня 2014 року вирішив скасувати пільги на поставки газу Україні, пояснивши це тим, що український партнер не виконує досягнуті домовленості щодо погашення заборгованості за поставки газу.

 
Коментарі (0)