ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна може стати енергонезалежною до 2020 року

Україна може стати енергонезалежною до 2020 року

Україна може вийти на самозабезпечення газом вже до 2020 року, якщо збільшить видобуток газу та запровадить заходи з енергоефективності.

 

Україна може вийти на самозабезпечення газом вже до 2020 року, якщо збільшить видобуток газу та запровадить заходи з енергоефективності.

Таку думку висловили експерти Інституту суспільно-економічних досліджень під час дискусії в Українському кризовому медіа-центрі 11 липня.

"Ми споживаємо втричі більше енергоресурсів, ніж будь-яка європейська країна зі схожим кліматом", - зазначає експерт ІСЕД з питань енергетики Оксана Короткевич.

Тому, за її словами, пріоритетним завданням для уряду і для всієї України має бути запровадження культури економного споживання енергоресурсів, посилення енергоефективності та збільшення власного видобутку енергоресурсів.

Виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Роман Опімах зазначає, що загалом Україна спроможна до 2020 року видобувати 27 млрд кубів газу і за рахунок енергоефективних заходів цього може вистачати.

Як наголошується, щороку Україна видобуває лише 2% газу від наявних на її території запасів, у той час як в інших країнах видобувають 6%.

"Україна посідає третє місце за доведеними запасами газу в Європі, ми маємо потужну ГТС, яка дозволяє доставити видобутий газ кінцевому споживачу. Ми маємо значний потенціал для підвищення інтенсивності видобутку ресурсів, але не використовуємо його на повну потужність", - додав він.

 

 
Коментарі (0)