ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна може відмовитися від антрациту до кінця 2018 року

Україна може відмовитися від антрациту до кінця 2018 року

Якщо обсяги видобутку газового вугілля будуть недостатніми в Україні, це не буде великою проблемою, так як існує конкурентний ринок з великою кількістю пропозицій

 

Україна до кінця 2018 року може відмовитися від використання вугілля антрацитної групи, який зараз імпортується з-за кордону, повідомив в понеділок виконувач обов'язків директора української національної енергетичної компанії "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"Виходячи з тих планів, які зараз є у тепловій генерації, ми сподіваємося, що антрацит, починаючи з кінця наступного року, для потреб енергетичних компаній в Україні буде взагалі не потрібен, так як вони повністю забезпечать всі необхідні нам потужності на блоках, які працюють на газовому вугіллі ", - сказав Ковальчук журналістам.

За його словами, якщо обсяги видобутку газового вугілля будуть недостатніми в Україні, це не буде великою проблемою, так як існує конкурентний ринок з великою кількістю пропозицій. "Однак в будь-якому випадку створення повноцінної біржі вугілля в Україні є обов'язковим. Над цим має серйозно попрацювати уряд, щоб була реальна біржа і реальний ринок вугілля і (рівень - ред.) Цін", - вважає він.

Ковальчук додав, що на даний момент очікуваний дефіцит вугілля становить близько 2-3 мільйона тонн, який не підтверджений конкретними графіками поставок з боку генеруючих компаній.

"Для того, щоб ми не знижували наші запаси на складах і забезпечували потреби в цей холодний період, щодня має приходити близько 85-90 тисяч тонн вугілля на наші електростанції. Поки цей обсяг менше", - сказав він.

 

 
Коментарі (0)