ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна може відновити імпорт електроенергії з Білорусі

Україна може відновити імпорт електроенергії з Білорусі

Якщо вугілля і газу не вистачатиме до того ж погіршиться погода, виникнуть проблеми з електроенергією

 

Якщо вугілля і газу не вистачатиме до того ж погіршиться погода, виникнуть проблеми з електроенергією. На цей випадок Україна готується до відновлення імпорту електроенергії з Білорусі.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "На порозі енергокризи. Кабмін може відновити фінансування" Нафтогазу ".

За інформацією РБК-Україна, минулого тижня делегація представників державних енергокомпаній, в тому числі "Енергоатому", провела переговори з цього питання в Мінську. Білорусь пропонує вигідну ціну, сказав співрозмовник, знайомий з результатами переговорів.

Для відновлення імпорту не потрібно приймати спеціальне рішення. Досить, щоб регулятор НКРЕКУ просто не продовжив заборону імпорту, який діє до кінця жовтня. Таким чином, з 1 листопада поставки е / е з Білорусі знову стануть можливими при гострій необхідності.

Така необхідність може виникнути навіть у кінці жовтня, якщо температура істотно знизиться, зазначив у бесіді з РБК-Україна джерело в уряді.

Нагадаємо, НКРЕКУ 29 вересня продовжила на місяць заборону на імпорт електроенергії з Білорусі та з території Росії. Обмеження діятиме до 1 листопада 2021 року.

 

 

 
Коментарі (0)