ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна може відповісти торговельними санкціями проти Білорусі - Президент

Україна може відповісти торговельними санкціями проти Білорусі - Президент

Україна може відповісти торговельними санкціями проти Білорусі, якщо Олександр Лукашенко перекриє постачання в Україну нафтопродуктів та електроенергії, про це заявив президент Володимир Зеленський
Україна може відповісти торговельними санкціями проти Білорусі, якщо Олександр Лукашенко перекриє постачання в Україну нафтопродуктів та електроенергії, про це заявив президент Володимир Зеленський під час вчорашнього брифінгу. 
 
За його словами, товарообіг між Україною та Білоруссю становить $6 млрд, з яких $4,5 млрд – це експорт Білорусі до України. Таким чином, через санкції більше втратить Білорусь, ніж Україна. 
 
"Щось заборонить Білорусь, щось заборонить Україна. Вирішують завжди політики, а страждають, на жаль, люди", - заявив Зеленський.
 
Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ не постачатиме Україні паливно-мастильні матеріали та електрику, якщо Київ "ініціює загострення" з Росією або на Донбасі.
 
"Небезпека одна: що Україна зробить дуже серйозну акцію в напрямку Донецька і Луганська - Донбасу", - заявив Лукашенко.
 
За його словами, якщо Київ ініціює загострення з Росією, то будуть припинені постачання в Україну паливно-мастильних матеріалів і електрики.
 
"Хлопці, ви будете божевільними, якщо ви зіткнетеся з Росією і ми будемо не з вами. Ми з Росією відріжемо всякі постачання не тільки ПММ, а й електрики", - зазначив він.
 

Нагадаємо, Україна має намір відключитися на три дні від енергосистеми Білорусі та Росії в кінці лютого і перевести електропостачання на "острівний режим".  

 
Коментарі (0)