ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна може вже до жовтня припинити імпорт електроенергії з Білорусі та РФ - Нацрегулятор

Україна може вже до жовтня припинити імпорт електроенергії з Білорусі та РФ - Нацрегулятор

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, 26 травня розгляне питання про обмеження до нуля імпорту електроенергії з Росії та Білорусі до 1 жовтня.
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, 26 травня розгляне питання про обмеження до нуля імпорту електроенергії з Росії та Білорусі до 1 жовтня.
 
Відповідний проект постанови опублікований на сайті НКРЕКП, повідомила пресслужба Нацрегулятора.
 
"Обмежити доступну пропускну спроможність для імпорту електричної енергії в Україну, що буде пропонуватись на місячних та добових аукціонах, у частині міждержавних перетинів між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства, до 0 МВт... Ця постанова набирає чинності з дня її прийняття та діє до 1 жовтня 2021 року", - йдеться у проекті постанови Нацрегулятора.
 
Регулятор пояснив, що отримав повноваження обмежувати імпорт електроенергії з РФ та Білорусі згідно з законом №1396-IX.
 
Нацрегулятор виносить відповідний проєкт постанови на своє наступне засідання, що відбудеться 26 травня.
 
Проєктом постанови, зокрема, передбачається тимчасово обмежити доступну пропускну спроможність, що розподіляється на добових та місячних аукціонах на 2021 рік, у частині міждержавних перетинів між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичної Спільноти.
 
Разом з цим передбачається запровадження механізмів контролю за накопиченням вугілля.
 

"Регулятор приділяє значну увагу питанню забезпечення безпеки постачання електричної енергії. У цьому контексті обмеження імпорту електричної енергії з держав, які не є членами Енергетичної Спільноти (Російської Федерації та Республіки Білорусь), має розглядатись виключно в комплексі заходів, що направлені на забезпечення безпеки постачання електроенергії, зокрема, в частині дотримання встановлених графіків накопичення вугілля виробниками електричної енергії для підготовки до осінньо-зимового періоду", - говориться у повідомлені. 

 
Коментарі (0)