ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняІмпорт газу влетів Україні в копійку

Імпорт газу влетів Україні в копійку

Україна продовжує імпортувати газ з Росії та країн Європейського Союзу. Наразі у грошовому вимірі імпорт блакитного палива вийшов за межі 6 млрд дол.

Україна в січні-серпні 2013 року імпортувала газу в грошовому вираженні на загальну суму 6,45 млрд дол.,  повідомляє УНІАН.

Імпорт природного газу в грошовому вираженні в серпні 2013 року склав 0,974 млрд дол.

Варто зазначити, Україна до початку опалювального сезону може закачати в ПСГ близько 20-21 млрд куб м газу, включаючи 6-7 млрд куб м власного видобутку і 6,5 млрд куб м, які будуть закачувати структури Group DF, інше - російський газ.

За даними українського оператора газотранспортної системи - компанії «Укртрансгаз», обсяг імпорту природного газу з Польщі та Угорщини в Україну в січні-серпні поточного року склав 1,1 млрд куб м при прогнозному обсязі імпорту з Європи, розрахованому Міністерством енергетики та вугільної промисловості України в цілому по року, в 2,5 млрд куб м.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, приблизно половину з того природного газу, який Україна на сьогодні імпортує з Росії, можна добувати сукупно щорічно на Юзівській і Олеській площі.

 
Коментарі (0)