ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїна на 21 місці за рівнем доступності електрики

Україна на 21 місці за рівнем доступності електрики

Найдоступніша електроенергія в Європі - в Ліхтенштейні: в першому півріччі 2018 року жителі цієї країни могли б придбати на свої середні зарплати майже 30 тисяч кВт.год

Найдоступніша електроенергія в Європі - в Ліхтенштейні: в першому півріччі 2018 року жителі цієї країни могли б придбати на свої середні зарплати майже 30 тисяч кВт.год

«Лідером рейтингу за доступністю електроенергії для населення став Ліхтенштейн. Жителі цієї невеликої держави можуть дозволити собі на середньомісячну зарплату придбати 29,7 тисяч кВт.год на місяць. У Ліхтенштейні одні з найвищих зарплат в Європі, і при цьому тарифи на електроенергію нижче, ніж у багатьох економічно розвинених країнах», - йдеться в рейтингу.

Друге місце за доступністю електрики займає Ісландія, де жителі мають можливість придбати на середньомісячну зарплату 28,7 тисяч кВт.год Також понад 20 тисяч кВт.год на місяць можуть оплатити громадяни Норвегії та Люксембургу.

Україна займає в рейтингу європейських країн за доступністю електроенергії 21 місце. На середньомісячну зарплату наші громадяни можу дозволити собі придбати 7,73 тисячі. При цьому Україна за цим показником випереджає Естонію, Туреччину та Білорусь. Вище за Україну в рейтингу розташовуються не тільки економічно благополучні західноєвропейські держави, а й Казахстан, Росія і Сербія.

На останньому місці за обсягом електроенергії, яку мають можливість придбати жителі на свої середньомісячні зарплати, знаходиться Молдова. Жителі цієї країни мають можливість придбати тільки 2,4 тисячі кВт.год електроенергії на місяць, тобто в 12 разів менше, ніж громадяни лідируючого за цим показником Ліхтенштейну.

 

 
Коментарі (0)