ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїна на п'ятому місці в Європі по встановленню ВЕС

Україна на п'ятому місці в Європі по встановленню ВЕС

Україна зайняла п'яту позицію в списку країн Європи, на території яких встановлені вітряні електростанції за останні півроку. Показник потужності в Україні - 262 мегават, показник лідера, Франції, 523 мегават. Дані були зібрані за останнє півріччя. У повідомленні сказано, що сукупна кількість устано

Україна зайняла п'яту позицію в списку країн Європи, на території яких встановлені вітряні електростанції за останні півроку. Показник потужності в Україні - 262 мегават, показник лідера, Франції, 523 мегават.

Дані були зібрані за останнє півріччя. У повідомленні сказано, що сукупна кількість установки нових наземних і морських вітрових потужностей збільшилися в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (4,5 ГВт), але наземні установки були зупинені через серйозних проблем в Німеччині.

У першому півріччі на території Європи було встановлено нові вітрові електростанції з потужністю 2,9 ГВт.

З усіх європейських країн Франція мала найбільшу кількість наземних установок з 523 МВт.

У скандинавських країнах вітряні станції встановлюють, в основному, у другому півріччі, в літній час. Зокрема, в цей час більше станцій встановлюють на території Норвегії та Швеції.

На будівництво і установку вітряних електростанцій в першому півріччі Європа інвестувала 8,8 мільярда євро. Завдяки цим інвестиціям в наступні 2 - 3 роки в різних країнах Європи будуть відкриті нові вітряні електростанції з загальною потужністю близько 5,9 ГВт. Найбільше грошей направили Франції та Нідерландів.

В ЄС нагадали, що встановили цільовий показник використання альтернативних джерел енергії на рівні 20% на 20-30 рік і прагнуть до чистої нульовий економіці до 2050 року. Але нинішні темпи розвитку галузі не сприяють досягненню цього показника до встановленого часу.

У листопаді Кабінет Міністрів виділив земельні ділянки на території зони відчуження під будівництво об'єктів вітрової енергетики.

 

 
Коментарі (0)