ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїна на сьогодні використовує 2,6% поновлюваних джерел енергії

Україна на сьогодні використовує 2,6% поновлюваних джерел енергії

В Мінрегіоні мають намір до 2020 року скоротити на 9% енергоспоживання від середнього рівня 2005-2009 років.

В Мінрегіоні мають намір до 2020 року скоротити на 9% енергоспоживання від середнього рівня 2005-2009 років.

Україна на сьогоднішній день використовує тільки 2,6% всіх відновлювальних джерел енергії.

Про це на міжнародній конференції щодо виконання цілей Паризької кліматичної угоди заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу відомства.

"Ми взяли на себе зобов'язання до 2020 року скоротити на 9% енергоспоживання від середнього рівня 2005-2009 років. Щодо розвитку альтернативної енергетики, Україна зараз використовує тільки 2,6% всіх відновлювальних джерел енергії. Наша мета - до 2020 року досягти 11% використання ВДЕ в кінцевому енергоспоживання", - зазначив Зубко.

Він також підкреслив, що за останні три роки в Україні на 42% відбувся приріст використання поновлюваних джерел енергії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Чорнобильську зону відкрили для спорудження сонячних станцій.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку виділив 25,9 млн євро на будівництво трьох сонячних електростанцій у Вінницькій області.

Раніше, на початку 2018 року, стало відомо, що в Чорнобилі в зоні відчуження очікується запуск першої сонячної електростанції потужністю в мегават. Нова електростанція розташована всього в 100 метрах від нового саркофага четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС. Розмір станції складе приблизно 1,6 га - це два футбольні поля. На будівництво витрачено один мільйон євро.

"Ця сонячна електростанція може задовольнити потреби селища середнього розміру, або близько 2 тис. будинків", - сказав глава українсько-німецької компанії "Солар Чорнобиль" Євген Варягін.

 

 
Коментарі (0)