ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Україна на зиму необхідно закупити ще 3,5 млн тонн вугілля

Україна на зиму необхідно закупити ще 3,5 млн тонн вугілля

Україні необхідно імпортувати приблизно 3,5 млн тонн енергетичного вугілля на протязі майбутнього опалювального сезону, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко

 

Україні необхідно імпортувати приблизно 3,5 млн тонн енергетичного вугілля на протязі майбутнього опалювального сезону, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Додатково необхідно імпортувати близько 3,5 млн тонн протягом опалювального сезону відповідно до графіка накопичення вугілля", - сказав міністр в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає Цензор.НЕТ.

При цьому він зазначив, що генеруючі компанії - і ДТЕК, і "Центренерго" - почали укладати контракти на імпорт вугілля.

За словами, ціна е / е на ринку вже дає можливість "спокійно купувати вугілля, виробляти (електроенергію. - Ред.), Продавати і заробляти".

"Ми розраховуємо, що стабілізуємо ситуацію з вугіллям і спокійно будемо проходити ОЗП", - резюмував міністр.

Разом з тим він зазначив, що в опалювальному сезоні цього року Міненерго також розраховує на "певні досягнення" - роботу АЕС мінімум 14-ма блоками з 15 діючих, а також в разі необхідності, особливо, в грудні-січні, підключення до системи 15- го атомного блоку. За його прогнозами, запаси газу в підземних сховищах на початок ОЗП досягнуто 19,5 млрд куб. м.

 

 

 
Коментарі (0)