ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна націлена купувати газ у країн ЄС

Україна націлена купувати газ у країн ЄС

Україна купуватиме у країн Європейського союзу мінімум 50% необхідного газу. Голова уряду відзначив, що «Україна диверсифікувала джерела постачання палива».

Україна купуватиме у країн ЄС щонайменше  50% газу. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час виступу у Верховній раді. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі уряду.

«Мінімум, який ми будемо закуповувати в Європейського союзу, – це 50% газу. Росія хоче розкласти пастки для України, але ми не повторимо помилку, яка була зроблена декілька років тому», - сказав пан Яценюк.
 
Очільник Кабміну нагадав, що у минулому році разом із Єврокомісією була підписана тристороння угода щодо постачання газу.
 
Завдяки цій угоді Україні «вдалося і пережити зиму, і не платити 500 дол. (за тис. кубометрів газу, – ред.) Росії, як було передбачено газовим контрактом».
 
Крім того, минулого року Україна диверсифікувала джерела постачання природного газу. Пан Яценюк окремо відзначив в цьому роль насамперед Словаччини, США і Європейського союзу.
 
«Незважаючи на тиск, який був по відношенню до наших європейських партнерів, якщо раніше ми брали 95% газу в Російської Федерації, то минулий рік ми закінчили наступним - 70% газу йде з Європейського союзу і тільки 30% - з Росії», - сказав він.
 
«Зараз нам вдалося добитися того, що ціна російського газу для України вже нижча 250 дол. (за тис. кубометрів газу, – ред.).  Це не ті 500 дол., які були декілька років тому», - додав пан Яценюк.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Прем’єр не задоволений роботою Нацкомісії. Очільник уряду скаржиться, що НКРЕКП «не виконує його доручень про спрощення процедури підключення до енергомереж».
 
Коментарі (0)