ГоловнаГоловнеГазопостачанняУкраїна націлена обігнати Румунію за видобутком газу

Україна націлена обігнати Румунію за видобутком газу

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко зазначив, що наступного року Україна обжене Румунію за обсягами видобутку газу на шельфах.

«Ми збільшили видобуток вуглеводнів, це пріоритет №1, оскільки, хоч де б ми купували газ, це означає, що кошти з нашої економіки йдуть в чужу.

Уряд веде активну роботу для збільшення власного видобутку вуглеводнів. Продовжуємо освоєння Одеського та Безіменного родовищ на морських шельфах. Проводимо конкурси на реалізацію проектів з видобутку нетрадиційних ресурсів газу, зокрема сланцевого, газу ущільнених колекторів, метану вугільних пластів», - зазначив Юрій Бойко.

Міністр також додав, що торік Україна вперше за п’ять років збільшила видобуток газу. Цього року ми продовжуємо нарощувати видобуток, а наступного року обженемо Румунію за обсягами видобутку на шельфах. У 2015 році, добуваючи 3 млрд кубометрів газу в акваторії Чорного моря, ми будемо видобувати на шельфі більше, ніж інші країни в акваторії Чорного моря загалом.

«Також збільшуємо обсяги видобутку вуглеводнів на існуючих родовищах, використовуючи інтенсифікацію і впровадження інноваційних методів експлуатації родовищ; розширюємо обсяги проведення геологорозвідувальних робіт. Ще одне з пріоритетних завдань — видобуток енергоносіїв з нетрадиційних джерел», - сказав Юрій Бойко.

УНН

 
Коментарі (0)