ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна націлилась на енергополітику Європи

Україна націлилась на енергополітику Європи

Україна стане невід’ємної частиною енергетичної політики Європи. Вітчизняні чиновники переконані, що таким чином зможуть протистояти газовій монополії Російської Федерації.
Уряд впевнений, що Україна стане невід’ємної частиною енергетичної системи Європейського Союзу. Про це в ході Десятої Ризької конференції заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабінету Міністрів.
 
«Для ЄС дуже важливо мати єдину енергетичну політику. І Україна стане невід’ємною частиною цієї єдиної енергетичної політики», - сказав він.
 
Окрім того, чиновник наголосив, що таким чином ЄС подолає газову монополію Росії.
 
«Видається, що ЄС втратив багато часу в формуванні реальної єдиної енергетичної політики. Ви втратили мільярди. Росія, як завжди, грає в ігри. Російський «Газпром» встановлює ціни для різних країн за різними формулами», - сказав Глава уряду.
 
Він зазначив, що рішення надати вільний доступ для зрідженого природного газу зі США для ЄС «також створить додаткову конкурентність на ринку і, звичайно, позитивно вплине на ціни».
 
«Якщо у вас є єдина потужна енергетична політика, ви ніколи нікому не дозволити грати з вами в такі ігри», - звернувся Арсеній Яценюк до партнерів з ЄС.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ВАТ «Газпром» заявляє, що отримав від НАК «Нафтогаз України» передоплату за природний газ в розмірі 24 млн дол. Крім того, у «Газпромі» заявляють про зниження обсягів імпорту газу «Нафтогазом» вдвічі, в порівнянні з ІІІ кварталом.
 
Коментарі (0)