ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна «нахвалює» свою газову трубу

Україна «нахвалює» свою газову трубу

Україна запевнила Європу у готовності забезпечити безперервний транзит газу до країн ЄС. Більше того, Київ переконаний, що українська ГТС є і буде надалі надійним маршрутом постачання російського газу до Європи.

Українська енергосистема готова до забезпечення безперервного транзиту природного газу до країн ЄС. У цьому днями під час телефонної розмови з Віце-президентом Європейської Комісії з питань енергетичного союзу Марошем Шефчовичем запевнив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, зазначається, що глава уряду обговорив з Віце-президентом Єврокомісії пріоритети співпраці у енергетичній сфері, включаючи підготовку України до зимового періоду. При цьому, Прем’єр-міністр підтвердив повну готовність енергетичної системи України до забезпечення безперервного транзиту природного газу.

Також зауважується, що Арсеній Яценюк і Марош Шефчович приділили увагу питанням залучення інвестицій з Європейського Союзу в українську газотранспортну систему, що підвищить енергетичну безпеку України і ЄС.

Під час розмови відбувся і обмін думками щодо проекту «Південний потік». У світлі прийнятого Росією рішення припинити будівництво «Південного потоку» Арсеній Яценюк наголосив, що цей проект не був потрібен Європейському Союзу, оскільки українська газотранспортна система є і буде надійним маршрутом постачання російського газу до ЄС. У свою чергу Марош Шефчович підтвердив позицію Європейської комісії щодо невідповідності двосторонніх договорів про будівництво Південного потоку законодавчій базі Європейського Союзу.

Нагадаємо, у Росії прийняли остаточне рішення про відмову від «Південного потоку». Країна вже займається будівництвом трубопроводу за іншим маршрутом – до Туреччини.

 
Коментарі (0)