ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна нарощує транзит газу в Європу

Україна нарощує транзит газу в Європу

За серпень Україна збільшила обсяги транзиту газу в Європу майже на 50%, ніж за аналогічний період минулого року. Однак, в період з січня по серпень обсяги транспортованого газу «впали» майже на 10%, в порівнянні з 2014 роком.

Україна за минулий місяць транспортувала до країн Європи 6, 739 млрд куб м природного газу, що на 48% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

Однак, з січня по серпень цього року для європейських споживачів через українську ГТС надійшло 42,3 млрд. куб. м природного газу, що на 9% менше ніж за вісім місяців минулого року.

Зокрема за перший та другий квартал 2015 року в країни ЄС було протранспортовано відповідно 12,8 та 15,9 млрд. куб. м.

«За оперативною інформацією Центрального диспетчерського департаменту оператора вітчизняної газотранспортної системи, станом на сьогоднішній добовий режим транспортування блакитного палива для європейських споживачів складає 189,1 млн. куб. м, що на 37% більше за показники аналогічної дати минулого року», - зазначають в «Укртрансгазі».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ зменшилась на 1% та складає близько 20,7 мільярдів гривень.

 
Коментарі (0)