ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна нарощує виробництво вугілля

Україна нарощує виробництво вугілля

В шахтоуправлінні ДТЕК ім. Героїв космосу за останні три місяці запустили три нові лави. З них планують видобути для України близько 1 млн 270 тис. тонн вугілля

В шахтоуправлінні ДТЕК ім. Героїв космосу за останні три місяці запустили три нові лави. З них планують видобути для України близько 1 млн 270 тис. Тонн вугілля. Лави прийняті в експлуатацію державною комісією з оцінкою відмінно і забезпечать колектив шахтоуправління роботою і стабільною заробітною платою до кінця лютого 2019 року.

«Ці три лави забезпечать нас роботою в найближчі 7 місяців. Тобто, це наша впевненість в завтрашньому дні. Я маю на увазі і шахтарів, і взагалі весь регіон. Для того щоб запрацювали нові лави ми придбали два нових очисних комбайна КА200, а також винесену систему подачі комбайна ВСПК. Капітально відремонтовані 200 секцій мехкріплення і два скребкових конвеєра СП251. Витратили на це близько 100 млн гривень. А, в цілому, в цьому році на підтримку виробничих потужностей двох шахт плануємо направити 633 млн грн », - розповів Сергій Фараонів, заст. директора з виробництва ДТЕК ШУ Їм. Героїв космосу.

З початку року в шахтоуправлінні ім. Героїв космосу було запущено 5 лав. До кінця року колектив планує підготувати ще три лави і добути з них в цілому ще 667 тис. Тонн вугілля. План з видобутку на рік у шахтоуправління - 4,8 млн тонн «чорного золота».

Вугілля, видобуте на шахтах ім. Героїв космосу і Благодатної, які входять до складу ДТЕК ШУ ім. Героїв космосу, збагачується на ЦЗФ Павлоградська. В результаті переробки і збагачення фабрика випускає в рік близько 3,8 млн тонн концентрату зольністю до 23,5% і питомою теплотою згоряння 5000 Ккал / кг. Цього обсягу в середньому досить для забезпечення безперебійної роботи однієї теплоелектростанції в нормальному режимі роботи не менше ніж один рік.

 

 
Коментарі (0)