ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна наростила передачу газу в Європу

Україна наростила передачу газу в Європу

Минулого місяця обсяги транспортованого газу української газотранспортною системою перевищила показники січня 2015-го більше, ніж на половину. Найбільше «блакитного» палива було постачалено до Словаччини.

Україна у січня цього року збільшила обсяги транспортування природного газу своєю територією до країн Європи та Молдови на 52%, в порівнянні з аналогічним періодом 2015-го. Про це свідчать дані ПАТ «Укртрансгаз».

Зазначається, що всього за минулий місяць Україною було транспортовано 6,4 млрд.куб.м природного газу.

«Станом на сьогоднішній ранок, добовий режим транспортування газу для європейський споживачів складає 191 млн.куб.м», - повідомили в «Укратрансгазі».

Зокрема, найбільше було транспортовано «блакитного» палива до Словаччини – 3 млрд куб. м. В той час, як до Молдови – найменше 0,4 млрд кубометрів газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, транзит російського газу в січні 2016 року через територію України до Європейського Союзу, Молдови і Туреччини збільшився порівняно аналогічним місяцем 2015 року на 60%, - до 6,5 мільярда кубометрів. Зазначається, що в напрямку країн ЄС за січень 2016 року через територію України було транспортовано 3,837 млрд куб. м російського газу.

 
Коментарі (0)