ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна не дотягнула до лідерства в «газовому» рейтингу Європи

Україна не дотягнула до лідерства в «газовому» рейтингу Європи

У вітчизняних підземних сховищах газу наразі зберігається більше 14 млрд кубометрів «блакитного» палива. Порівнюючи з іншими країнами Європи, Україна посідає друге місце по обсягах палива в ПСГ після Німеччини.

В українських підземних сховищах газу станом на сьогодні зберігається 14,6 млрд куб. м «блакитного» палива, що на 21% більше минулорічних показників. Відтак, Україна займає другу позицію по запасах газу серед країн ЄС після Німеччини. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

Окрім того, наголошується, що добовий відбір газу складає 53 млн куб. м палива.

«За оперативною інформацією Центрального диспетчерського департаменту, на відбір працює 7 сховищ в добовому режимі 53 млн.куб.м», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в «Укртрансгазі» підкреслюють, що Україна займає одне з лідируючих позицій серед країн Європейського Союзу по запасах природного газу в сховищах.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, запаси природного газу в українських підземних сховищах продовжують скорочуватися. Наразі, ПСГ заповнені на 47,36%. Найбільше «блакитного» палива зберігається у Більче-Волицько-Угерському газосховищі.

 
Коментарі (0)