ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна не купує газ на зиму через брак грошей

Україна не купує газ на зиму через брак грошей

Для проходження осінньо-зимового періоду Україні необхідно закупити певні обсяги природного газу. Однак, коштів на придбання палива в країні немає. Тож, уряд намагається домовитися про фінансування з міжнародними фінансовими інститутами.

Україні до опалювального сезону необхідно закупити близько 5-6 млрд куб м природного газу. Однак, коштів для придбання «блакитного» палива не достатньо. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Старана. In.ua».

За словами чиновника, наразі ведеться робота з пошуку коштів на закупівлю газу і уряд сподівається на підтримку міжнародних фінансових організацій.

«До опалювального сезону готуємося. Потрібно закупити ще як мінімум 5-6 млрд м3 газу. Звідки його купити – ясно. На жаль, немає коштів. І це досить велика сума. Це більше мільярда доларів. Мені здається, що на даний момент це ключова проблема, над якою ми працюємо. Ведемо переговори з міжнародними фінансовими інститутами, які ми сподіваємося, що нас підтримають», - сказав пан Міністр.

Він також додав, що певні напрацювання у цьому напрямку є, однак, поки що, безрезультатні. Крім цього, пан Демчишин наголосив, що хоч ЄБРР і готовий надати кошти, але «цей процес затягується».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна ризикує втратити статус основного транзитера російського газу. Одна з німецьких компаній має намір взяти участь у будівництві газопроводу «Північний потік», який транспортуватиме паливо в обхід України.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
02 Серпня 2015 p. 18:56
Ой здається мені, що пересічних споживачів будуть примушувати оплатити отриману взимку і вже оплачену послугу з опалення по другому разу. Придумають якесь "пояснення" на кшалт "будемо знову розбивати плату на 12 місяців" - ну не опинилась би наша держава у сьогоднішньому скрутному становищі, якби українська влада керувала без шахраювань.