ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна не може «гратися» з транзитом російського газу

Україна не може «гратися» з транзитом російського газу

Зупиняти транзит російського газу – ризиковано. Такої думки притримується екс-Міністр економіки Володимир Лановий. Він вважає, що Україна не може наносити шкоди західним партнерам.

Зупинка транзиту російського газу територією України — ризикований крок. Про сказав колишній Міністр економіки Володимир Лановий, передає Gazeta.ua.

«Є ж Європейська енергетична хартія, за якою транзитери не можуть вказувати розподіл ресурсу газу чи нафти, зупинку. Мають діяти в рамках цього загального кодексу. Якби ми могли зупинити транзит газу, на російську економіку це б сильно вплинуло. Але ж не треба забувати і про вплив на європейську економіку. Там можуть негативно це сприйняти», - наголосив він.
 
За його словами, аби зупинити транзит газу нашою територією, його подачу повинна припинити і країна-постачальник.
 
«Не можна просто взяти і закачати собі цей газ. Водночас, ми не можемо нанести шкоди нашим західним партнерам і друзям. Прем'єр Яценюк правильно говорить, що ми — транзитна держава і можемо зупинити і повітряний транзит, і по трубах. Й нанести шкоду Росії. Але наскільки це правильно і це цільова шкода — треба розбиратися з втратами для всіх. Постановка питання цікава», - наголосив пан Лановий.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна запровадить санкції стосовно 172 фізичних та 65 юридичних осіб. Очільник уряду зауважив, що під санкції може потрапити транзит російських енергоресурсів через Україну.
 
Коментарі (0)