ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна не може відмовитися від російського вугілля

Україна не може відмовитися від російського вугілля

Україна не може відмовитися від російського антрациту, так як такі обсяги вугілля складно буде експортувати з інших країн

Україна не може відмовитися від російського антрациту, так як такі обсяги вугілля складно буде експортувати з інших країн. Про це в ефірі телеканалу NEWSONE заявив експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич.

За його словами, Україні складно буде експортувати більше об'ємів вугілля не з Росії, так як морським або залізничним транспортом це зробити буде складно.

"Україна навряд чи може відмовитися від російського вугілля, так як така кількість палива потрібного для енергетичної галузі України, особливо після того, як Донбас не контролюється українським урядом, ми не можемо привезти морським транспортом. Експорт вугілля з західних країн набагато складніше, тому що там різні колії, і вони не зможуть витримати такі обсяги перевезень вугілля ", - сказав він.

Експерт пояснив, що Україна не може перевести всі енергоблоки на вугілля газової групи, який видобувається в Україні, так як вугільна промисловість не може виробляти такі величезні обсяги палива і його знову ж доведеться закуповувати.

 

 
Коментарі (0)