ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна не переплачуватиме за російський газ

Україна не переплачуватиме за російський газ

Україна не збирається постійно переплачувати за російський газ і робить ставку на видобуток власного газу. За словами Прем'єр-міністра, це допоможе зберегти понад 1 млрд дол.

Україна збільшить видобування газу на шельфі до 3 млрд куб. м за допомогою двох сучасних бурових установок і збереже для країни понад 1 млрд дол. на рік, які вимушена платити «Газпрому». Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров, - повідомляє «Укрінформ».

«Ми в Криму, наприклад, на шельфі почали бурити, придбали дві бурові установки. Це дуже дорогі установки, але вже найближчим часом ми видобуток газу збільшимо до 3 млрд кубометрів тільки на шельфі», - підкреслив Прем'єр-міністр.

«А що таке 3 млрд кубічних метрів? Це 1,2 млрд доларів, які ми просто так віддаємо Російській Федерації», - зазначив він.

Крім того, перша розвідувальна свердловина на родовищі Юзовська в Харківській області показала наявність тут промислових об'ємів сланцевого газу. Прем'єр назвав це «надзвичайно важливим результатом», який підтверджує, що Україна здатна забезпечити видобування цього енергоресурсу в об'ємі 10-15 млрд км. на рік.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, зростання видобутку природного газу в Україні пояснюється збільшенням видобутку приватних компаній, а також тим, що державна компанія «Чорноморнафтогаз», дочірнє підприємство «Нафтогазу», за вересень збільшила видобуток газу на 38%.

 
Коментарі (0)