ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна не планує збільшувати імпорт російського газу

Україна не планує збільшувати імпорт російського газу

Міненерго до кінця року не планує збільшувати частку газу, імпортованого Україною із Російської Федерації. Наразі, Україна закуповує до 35% російського «блакитного» палива.

До кінця року Україна продовжуватиме закуповувати 30-35% газу у Російської Федерації. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Історично ми закуповували 90-100% «блакитного» палива у РФ. Протягом останнього року пропорція суттєво змінилась - ми отримали можливість з Європи закуповувати великі об’єми – до 60 млн куб. м щоденно. В основному, газ поступає зі Словаччини. Протягом останнього року пропорція складає десь приблизно 30-35% із РФ і 60-65% - європейський напрямок. Тому, в перспективі, до кінця року це буде не більше тих самих 30-35%», - заявив Демчишин.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на сьогодні добовий режим імпорту газу в Україну з території Європи становить 70% від загального надходження «блакитного» палива. Загалом, за дев’ять днів листопада Україною імпортовано майже 0,5 млрд куб. м природного газу з РФ та країн Європи.

 
Коментарі (0)