ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна не вкладається в рамки економії газу

Україна не вкладається в рамки економії газу

Українські споживачі на чверть перевищили ліміти використання природного газу у грудні. Найгірші показники у Рівненської, Черкаської, Тернопільської, Київської областей та у міста Києва.

У грудні ліміти використання природного газу були перевищені на 25,6%. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Нафтогазу».

За оперативними підсумками грудня 2014 року українські промислові підприємства, бюджетні установи, теплокомуненерго та населення використали в минулому місяці 5,3 млрд. куб. м природного газу (у грудні 2013 року – 6,5 млрд. куб. м). 
 
«При цьому споживачі України за категоріями, встановленими Постановою Уряду від 09.07.2014 р. №296 (промисловість, ТКЕ, бюджетні установи) перевищили ліміти використання природного газу на 25,6%. При плані на місяць на рівні 2,4 млрд куб. м цими категоріями було спожито близько 3 млрд куб. м. Населення у минулому місяці використало 2,3 млрд куб. м, що на 12% менше, ніж у грудні 2013 року. Всі дані не враховують показників АР Крим», – йдеться в повідомленні.
 
Найбільше перевищення лімітів, встановлених Постановою №296, спостерігалось у Рівненській (+75%), Черкаській (+63%), Тернопільській (+61%), Київській (+53%) областях та місті Києві (+40%).
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», об'єми природного газу в українських підземних сховищах продовжують скорочуватись. За кілька днів обсяги «блакитного» палива скоротилися більше ніж на 170 млн кубометрів.
 
Коментарі (0)