ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна не закуповує вугілля на непідконтрольній території Донбассу

Україна не закуповує вугілля на непідконтрольній території Донбассу

Україна не закуповує вугілля і продукцію металургії, вироблену на тимчасово окупованій території Донбассу.

Вугілля, що видобувається на непідконтрольній уряду території Донецької області, постачається до РФ, а також на деякі підприємства, які продовжують роботу в окремих районах Донецької області.

Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі телеканалу "112 Україна" у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Трошки запустили Єнакіївський металургійний завод, трохи працює Макіївський металургійний завод, працюють деякі шахти, наприклад "Комсомолець Донбасу", шахта Скочинського, ім.Засядька, які дають досить серйозні обсяги вугілля. Запустили вони також деякі коксохіми. І в принципі кокс йде як на металургійні заводи Донеччини, тимчасово окупованої, так і до Росії ", - сказав Жебрівський.

При цьому він висловив сумнів у тому, що це вугілля надходить до України. "Навіть якщо Україна бере у Росії антрацитове вугілля, то на кордоні митники перевіряють, і можна відрізнити антрацитове вугілля, що видобувається на території тимчасово окупованої Донеччини і на території Ростовської або інших областей Росії".

П.Жебрівський наголосив, що наразі лабораторні дослідження не підтвердили жодного факту заходження до України через РФ вугілля, видобутого на окупованій території.

"Немає і металургійної продукції, оскільки насправді вона відправляється і до Туреччини, і до ті є ж Польщі", - додав він.

За словами П.Жебрівського, "після серйозного скандалу" Польща припинила закупівлю вугілля з окупованих територій Донбасу через РФ.

Нагадаємо, наприкінці минулого року польські журналісти з’ясували як вугілля типу антрацит з окупованих регіонів Донбасу потрапляє в кілька країн ЄС.

Зокрема, австрійська компанія Carbones прямо інформує на своїй сторінці, що продає “український атрацит”, а значить він походить з “ДНР” та “ЛНР”, оскільки на підконтрольній території України його не добувають. 

 
Коментарі (0)