ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна не закуповуватиме вугілля у ПАР до наступного опалювального сезону

Україна не закуповуватиме вугілля у ПАР до наступного опалювального сезону

До кінця 2016 року Україна не має наміру проводити закупівлі вугілля в Південній Африці покладаючись, в основному на собствнним запаси і видобуток.

 

Україна не планує закуповувати Південноафриканське вугілля для проходження опалювального сезону 2017-2017, обмежившись власними ресурсами і створеними технологічними схемами економії палива. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час ефіру на телеканалі "112 Україна".

"Уже в цьому році ми не будемо закуповувати (вугілля). Поки, на сьогоднішній момент, виходячи з тих умов і наших можливостей, які є, ми можемо вже не закуповувати у ПАР", - сказав Насалик.

Однак міністр не відповів на питання щодо того, яка кількість вугілля в 2015 році було куплено на територіях Донецької та Луганської областей, непідконтрольних українській владі.

"На сьогоднішній день ми сформували технологічну схему, де ми можемо економити антрацитовий вугілля на генераціях, які у нас є, і запаси вугілля на сьогоднішній день забезпечать повністю проходження зими", - додав Насалик.

Нагадаємо, дефіцит енергетичних марок вугілля внаслідок військових дій на Донбасі привів до нестабільності роботи всієї енергетичної системи України, і, як наслідок - віялових відключень електроенергії в населених пунктах.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, методика розрахунку оптової ціни на електроенергію, розроблена НКРЕКУ, призведе до того, що споживачі повинні будуть необґрунтовано переплатити майже 10 млрд за електроенергію. І ця різниця осяде в кишенях власників генеруючих компаній.

За новою методикою визначення оптової ціни на електроенергію вартість вугілля з Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей розраховується за формулою "вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну", що робить його дорожче вартості вугілля в Польщі або Росії.

 

 

 
Коментарі (0)